Telinga Baby Luka Berair

Hi ada tak kt sini baby ada mslh yg sama mcm sy? Dia selalu garu telinga sampai berdarah luka2. Skrg kawasan tu dh jd mcm berair and merah dkt belakang telinga tu dgn dlm pelipat telinga tu. Anak nak masuk 4m susah nk control tgn dia menggaru. Kdg time tido dia garu pun kita tk sedar 🥺 sy ada try letak sebamed facial cream utk keringkan luka tp mcm tk de beza. Kalau biarkan je mmg boleh kering tp sbb anak selalu sgt garu mungkin dia pun gatal kt situ. Kalau ada yg tau solution harap boleh share tq tq

Telinga Baby Luka Berair
2 Balas

bawak jumpa doc pls. alahai kesian bby🥹 mesti dia gatal tu tapi tak boleh nak ckp. pergi kk awk

4mo ago

Smlm dah pegi klinik tp doc pun tkda solution sbb cream tkboleh nk bg utk baby under 2tahun katanya 🫠 dia suruh try letak aloe vera dulu utk soothe and tutup kwsn guna cotton pad supaya dia tk garu. So far harini ada la kering sikit tp mmg sikit jela hmm

awak ada bawa jumpa doc ke?

4mo ago

Allah siannya dik. tulah saya pun tak berani juga nak suggest apa apa. takpe nanti tunjuk je dekat nurse.