Telinga gatal bernanah dan berbau.

macam mana cara nak hilangkan penyakit kulit merah,gatal dan berbau nanah sekitar telinga baby saya.macam-macam ubat yang dr bagi pun masih tak sembuh lagi.hari ni hilang nanti jadi lagi..sesiapa ada tips?

3 Balas

ank sy pernah jadi.blkg telinga. dia ni suka tarik2 telinga. garu kepala dahi. tengh nyusu pon tgn xboleh duduk diam. pakej mulut mmbebel tgn jalan. sy bawak pergi jumpa dr kulit pakar kanak2 . kne follow up. dia ada bg krim . sekali dgn ubat antibiotik. msa bru lahir area tu mcm brkerak . masa mandi sy gatal tgn bersihkan guna cotton bud. sekali terus naik merah. sapu aquos cream beli farmasi tak jalan. last bawa jumpa dr je. krim steroid. pakai mmg shari hilang.. cpt baik tp anak sy mcm biasa jenis tgn tak boleh duduk diam. ada je nk capai tarik garu.kalau sy nmpk mmg sy alih tgn dia . tp kalau leka tau2 je merah kawasan tu. mcm pengunaan sabun baby pon kne tengok kandungan. anak sy masa kena mcm ni,sy tak pakaikan sabun dah. smpai skrg. mndi guna air suam je semata2. sabun jarang. rasa sminggu sekali dua je. time sabun bru syampu. pada sy kalau bby kulit sensitif ni xada kperluan nk bersabun sgt. sbb dorg bukan kotor mana pun. dan sy xsuka pakaikan bby losyen2 bedak2 smua tu.. lagi 1 jgn sabun/losyen kawasan yg merah dan rengsa. kawasan merah tu biar hnya ubat je. anak sy punggung dia ada sikit melecet sbb kerap berak. walau sy mmg kerap tukar pampers,kluar msuk bilik air bsuh bontot kemaluan dia..leher dia pon pernah jadi heat rash..so benda2 mcm ni elok kita cegah jela..lagipun dlm bnyak pnyakit,ubat allergy ni boleh tahan harga dia.. bawa jumpa dr sis. kalau dah bau nanah,merah gatal tu.. jumpa dr kulit..

anak umur berapa bulan? dah start makan ke?

anak umur 2 bulan..belum makan lg.