Telinga baby kering

Area pelipat telinga baby sy kering mcm dalam gambar. Sebelum ni pernah bersihkan pakai baby oil dg kutik kapas tu tp dia jd luka dan bau nanah. Mcm mana cara nk bersihkn ye

Telinga baby kering
2 Balas

Mungkin cara salah. Cuba sekali lagi. Pakai minyak juga cuma biar sekejap. Baru lap pelan2 guna cotton bud. Esoknya ulang lagi. Jgn sampai terluka. Sian baby.

Saya guna body lotion untuk lembutkan daki tu. Then swab dengan cotton bud.

1w ago

Takde awak. Tak pernah lagi anak naik nanah. Anak nak masuk 3 tahun dah. Saya guna Sebamed (Shampoo, body wash, lotion, diaper cream).