Cara bersihkan tahi telinga anak..?

Assalam...ada apa2 cara hilangkan tahi telinga anak...?pernah bwak prgi klinik utk doctor cuci tahi telinga anak tapi berjaya😔sebab terlampau takut Dan byk bergerak menyebabkan doctor utk ssh nk bersihkan Dan bagi ubat titik pun tak berapa bersih..anak bru 2 tahun..kerap pegang telinga Dan korek telinga pakai jari..boleh ke saya pakai cotton buds?..bkn cra itu tidak elok...?

2 Balas

tak boleh. cotton bud lagi tolak tahi telinga ke dalam

cari kat shoppee yg ada touchlight tu.

3w ago

dh try sis..ssh jgak sis..anak sya mmng takut sikit klau sya pegang dia telinga..dia mcm fobio bila sya pegang telinga..dia meronta2,menangis mcm kita Pukul dia..