Any Tips utk tambah berat badan Baby?

Baby sy 1bulan 2 hari .. kemarin g klinik utk sebulan baby kena timbang ... berat baby time lahir is 2.94kg. Smlam timbang 3.3 kg je.. naik 400gram je.. doc kata kalau berat x naik banyak, kena refer doc balik.. mama2 ada kah tips tambah berat baby? Klau pasal penyusuan, sy bf & susu fm.. sy bagi susu ikt kehendak baby.. kdg2 kalau baby lambat tido, sy kejutkan nak Bf baby... susu fm pla dari dupro tukar pegi lactogen . Sbb time baby minum susu dupro baby susah nak berak. Smpai menangis nak berak. Lepas tukar ja susu , baru ok ... kalau mama2 ada tips yg berguna utk tmbh berat baby boleh laa share ye.. thank you?

2 Balas

Thank you info sis ... sy berpantang sndri jauh dri fmly xdpat berpantang dgn sempurna spnjang sebulan sbb baby admit NICU 28hari .. time dkt NICU berat baby drop.. sy pn stress dkt NICU mgkn sbb tu air susu pn x banyak n kurang khsiat yaa.. sy akan try! Tq 😊

4y ago

Aamiin..u too sis 😉😘✌

Cuba you sndri try makan makanan sihat. Nnt baby dpt nutrients tu masa you bf baby. Try google good food during breastfeeding. Insyaallah berat baby naik nnt.