Baby kurang berat, mohon pendapat

Baby saya dah masuk 4 bulan, skrg mix bf dgn fm. Baby minum 4oz setiap 2-3 jam. Tapi baby berat naik sikit sgt, naik 300g je. Boleh suggest susu yg boleh tambah berat baby? Baby sy minum Dupro, minum n berak semua ok, tapi berat kurang jugak 😭 #firstmom #bantusharing

1 Balas

saya pun memula pakai susu dupro. berat naik 500-600g tapi tinggi pulak tak cantik. pastu saya tukar susu dutch baby. berat naik 700-900g. tinggi pulak da normal da cantik. try la dulu beli pack kecil tengok baby nak minum tak. kalau nak try sebulan ada naik tak berat dia.

1y ago

thanks sharing, nanti sy try tgk. haritu ada try lactogen baby xnak minum. dutch baby belum try lg.