Kena tukar susu ke?

Hi saya first mom baby saya prem 39weeks & iugr 1.86kg. Harini dah 46hari & fully fm. Lepas keluar hospital saya bg similac neuro sure rumusan khas utk baby pramatang yg nak tambah berat badan sbb doc suruh naikkan berat baby sampai 2.5kg. Tak bf sbb takde rezeki susu badan takde. Haritu last timbang berat baby checkup sebulan dah naik 2.89kg & saya tukar susu kepada dupro sbb tak mampu nak teruskan similac (mahal). Setakat ni alhamdulillah berak okay cuma dia merengek menangis mcm perut tak selesa. Dah try urut cara Iloveyou & bicycle elok sekejap lepastu merengek semula. Soalan saya, 1) Baby saya kembung perut ke? 2) Perlu ke saya tukar susu lagi atau teruskan dgn dupro? 3) Kalau teruskan dgn dupro, ada cadangan utk atasi masalah merengek, menangis tu? Terima kasih sudi jawab. Saya first mom banyak perlu belajar. Jangan kecam ye.

1 Balas

skg anak sis cmne? ok dah???

5mo ago

Alhamdulillah okay dah. Dia kembung perut. Setiap kali tukar pampers saya urut perut dia & teruskan je susu dupro