baby meragam bila tengah malam

Baby saya Isnin ini cukup 1 bulan. Bila waktu pagi, tengah hari dan petang tidur memanjang, cukup 1 jam hanya bangun minum susu dan tidur balik. Masalah saya bila tengah malam pukul 12 hingga pukul 3 pagi baru tidur lena. Saya nak tanya apakah penyelesaian untuk bagi anak tidur lena tengah malam tak meragam (menangis tak nak tidur)????7Sedangkan drypers dah tukar, susu dah bagi, perut pun tak gembung.

15 Balas

Pasang white noise. Dlm rahim die dh biasa bunyi bising tdo. Sbb tu siang die xde masalah tdo bila malam kan sunyi. Tu yg die bangun. So mlm mlm mmg sye pasang white noise utk die smpai pagi. Cume kite pulak tdo tu dgr white noise skali la

4y ago

White noise tu ade mcm mcm bunyi. Cube tgk dekat youtube search white noise. Bising la utk kite tapi baby dh biasa. Dlm rahim die dh biasa dgr jantung kite. Bunyi mcm mcm dlm rahim. Kalau search youtube ade bunyi mcm bunyi vacuum tu. Bunyi angin. Try la. Sye pon masa mula mula mmg stress. 10 mlm start die menangis x nk kene letak. Slow slow pasang white noise tu die boleh tdo lama smpai la die dh biasa dengan environment luar baru sye stop bunyi tu. Skrg dgr bunyi dady die dengkur je 😂.