Ceraikan baby dengan puting kosong

Baby saya dh masuk 9 bulan.. start dia 9 bulan .. saya terus pisahkan dia dgn puting kosong.. mula letak ubat kat puting tu.. pastu bagi terus tak nak.. mlm saya try bagi .. dia geleng kepalanya, dia tak nak mungkin dia masih ingat saya letak ubat. esoknya tgh hari dia nak tido.. dia cari.. saya tak bagi..dia tido jugak tp mcm tak selesa.. malam pun ada juga dia cari tp kejap je mungkin sbb mata dia ngantok.. pagi nya dia cari untk dia nak sambung tido balik.. tp saya tak bagi.. dia tak mengangis lama .. kjp2 je mengangis pastu bhenti.. cuma dia nak tido je dia cari. Hari ni hari ke 3 dia tak isap pacifier.. hari ni tak pulak dia cari… tak tau pulak esok lusa kan.. just nak tanya berapa lama tempoh dia berhenti mencari ..

1 Balas

Husband jenis lembut hati..dia tak suka tengok anak dia mengangis.. walaupun sekejap je anak dia nangis, bila anak nangis cari puting kosong dia tegur saya mengapa pisahkan baby dgn puting kosong baby masih kecil lagi dia ckp .. tkt pulak saya mengalah bagi puting kosong balik.. sbb 3 hari dah baby tak isap pacifier tu.. tkt hari 4 tetiba mengalah hahaha