Bayi 2 bulan cirit birit

Baby saya baru masuk 2 bulan, fully breastfeed. Skrg tgh cirit birit dah hari ke 3. Semalam sudah pergi klinik, then doktor cakap just continue bf ja. Tapi risau la jgk ni dh hari ke 3 tak berhenti lagi ni. Moms ada pengalaman tak? Bila kena bawak balik g klinik balik ya? Sehari ada dlm 5,6 kali berak.

7 Balas

Ya sis, saya ingat anak saya masa 2 bulan tu kerap berak jugak. Saya campur BF dengan FM. Saya rasa selagi anak sis tak meragam, tak nangis, should be okay. Kalau dia berak berak sambil menangis atau perut kembung, kena bawak ke klinik balik. Macam baby saya, lebih kurang berak 5-6 kali sehari, tapi dia selesa je tak nangis apa pun. Jadi normal jeee. Newborn ni perut dia belum matang, jadi diorang tend to kentut & berak. Tapi apa apa pun, kalau sis risau, boleh terus refer ke doctor.