Baby Car Seat: Baby NB

Baby NB mommy² semua start guna Baby Car Seat bila ye? Saya berpendapat terus guna slps kuar hospital. Tp En Suami berpendapat lepas 6 bln. ???

16 Balas

Better keluar hosp terus dduk dlm carseat. Kita jaga dia elok2 dlm perut 9 bln. Lps tu rugi la dedahkan ank kpd risiko kemalangan. Kita tak tahu apa yg akn jd sepanjang perjalanan dari hosp balik ke rumah tu. Better beli awl sis.

5y ago

Tq sis. Berdebar dh ni. Sabtu ni dh kena warded. Induce pg ahad

Sy dah start guna masa bby 2 minggu, membantu sgt buat ulang alik klinik.. Risau jgk sbnrnya nak gendong bby kecik dlm keta 😅 adjust la seat tu berbaring, bg selaras dgn tulang blkg dia.. 😁

5y ago

Ok gud advise for me. Kalo asyik bergendong nga mommy nanti susah nak ajar guna car seat plak kn

Sy rse lg selamat ble baby sy pegang. Xpnh lg ltk dlm car seat,,checkup blnan amik hari suami cuti kje,,masa dlm pantang mmg kne pg pagi2,suruh suami masuk lewat sikit dlm pkul 9 ke 10.

5y ago

Kalau mcm sy, seboleh2 nya sy nk protect bby sy. Mmg btul kalau dlm carseat, kalau dah ajal, nak buat mcm mana kn, tp sekurang2 nya kita dah usaha nk protect. Imagine kalau kita x usaha pun nk protect, then berlaku sesuatu, mesti mcm rasa bersalah pulak. Sbb kita dah nafikan hak keselamatan bby kita. Bby kita berhak duk dlm carseat sbb dah keluar undang2 kn. Kita yg x buh.

Ada jgk yg sama pndpt dgn suami sy ye😂 tp sbb sy byk membaca pstu terangkn kat suami siap bg cth, baru dia fhm😁 dh gaji bulan ni dia sndri ajak g cri carseat hehe

Saya beli yg utk new born tu yg boleh angkt tu.. Kalau nk Check up sendiri tanpa suami masa keja senang.. Tpi ikut pada sis juga..

5y ago

🥰🥰🥰

Kalau sy pula baby 5 bulan br guna tu pun trpksa sbb laki kje luar sblm2 ni minta laki yg hntr p mn2 x pun minta tlng kak yg hntr..

5y ago

Hahahaha yg tu sy x blh komen la Sis sbb baby sy skrng da 10 bulan dia ok ja ddk d carseat walaupun bkn sllu sy simpan dia d carseat tu

Beli instant carrier ja sis...boleh pakai p check sekali senang 😃.. nnt dh besaq skit baru beli carseat.

Sy mskkn baby usia 7hr.. Check kuning ulg alik klinik 😥..smpi skrg dah 5 bln happy dia dok dlm tu

5y ago

Kalo mula awal, baby pun dh biasa dan akan selesa kan. 👍

Boleh x mommy smua suggest kan brand apa yg ok utk newborn?

5y ago

Sya beli sweetcherry lb599 je yg utk nb hgga 18kg.

Sy bli sblm bsalin, sbb nty nk p checkup senang.. Huhuu..