Baby Car Seat: Baby NB

Baby NB mommy² semua start guna Baby Car Seat bila ye? Saya berpendapat terus guna slps kuar hospital. Tp En Suami berpendapat lepas 6 bln. ???

16 Balas

Keluar hosp trus pakai sis .. pkai yg sesuai newborn

Klau lps 6 bln, xnk dah baby duk ctu

5y ago

Kannnn..itu la statement sya kat suami. Nak fully guna car seat kena dr awal. K dh set mind and will let husband agree it.

Sy dan husband beli sblm berslin. Xmampu beli cash. Sy main kutu je. Lps bersalin dpt cs terus guna utk nb sy. Blh guna sampai 18kg. Sy beli joie tilt. Xperlu tggu sampai baby 6bulan, sbb mcm sy dr awal dah biasakan bby dlm cs. Mmg dia akan nangis awal² tp sy dgn husband pekak kan telinga. Lama² ok siap tido dlm tu hehee. Tp atas pendapat masing² yer.

5y ago

Alhamdulillah xpe guna je terus lepas keluar hosp terutama ms nak bw gi klinik utk check up.

Lepas keluar hospital terus guna. Ada ke after 6 months? Bahaya lah cakap kat suami tu.

5y ago

Dh explain dh. Dia dh setuju. Tq mommies semua

Sy dgn suami sepakat mmg nak bg ank duk dlm carseat dr hari pertama keluar hospital lg. Cuma masalahnya orang2 tua lah. Mcm mak dgn nenek sy. Mereka ckp baby still kecik tak elok buh dalam tu. Tak tahu lah mcm mana nk buat. Serba salah pulak.

5y ago

Haah. Sy mmg nk buh dr awl. Mmg niatnya mcm tu. Dah beli awal2 carseat. Tp susah nk educate mak2 nenek2 kita ni. Hahahaa. So sorok2 lah buh anak nanti masa dorang xde.

Klu x beli sblm bersalin, nnt bila dh bersalin, keluar hosp xkan awk nk pangku baby? Bahaya tu sis.. Klu baby dok dlm baby seat@carrier kan lebih selamat dan die pun selesa..

5y ago

Alhamdulillah.. Boleh terus guna bila keluar hosp.. InsyaAllah baby pun akan biasa duk dlm tu xde cranky nnt..