Baby Car Seat

Hello Moms. Korang guna car seat jenama apa. Sy tgh mencari car seat yg jpj approved dan memiliki ciri2 keselamatan yg baik.

7 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Ikut kemampuan. Yang isofix(certain kereta je boleh pasang) mahal sikit. Yang ikat dgn seatbelt murah sikit. Beli la yg boleh pakai dari 0 months smpai besar jimat. Tp kalu baby kcik nak ikat nak angkat time tidur susah skit la kalu yg gitu.. Mcm sis ats tu ckp maxi cosi boleh cabut camtu je kluar kereta tapi harga dia beribu la. Ada yg jenama malaysia tp kukuh mcm koopers dh ok. Blh search kr instagram jgk group2 yg ada kutu car seat. Baya sbulan2 nnt baby kluar dpt turn carseat.

Baca lagi

Sy beli infant carrier jenama otomo sbb ni jpj n miros approved. Harga berpatutan. Dulu main beli je carseat yg boleh pakai lama. Skali baby keluar kecik tak muat. Yg second ni terus beli infant carrier dulu..

2y ago

Bawah 13kg.. maybe cecah umur baby setahun.. depend pd berat anak 🙂

For baby sy beli maxi cosi, infant carrier with car seat tu. Jimat 2 in 1. Car seat saja tunggu baby besar sikit nnt 🤭

2y ago

Ya betul sis

Belum beli lagi, tapi plan Doona

Joie staedi

VIP Member

Sweetcherry

brand joie