Anak susah nak makan

Baby nak masuk 11 bulan dah tapi mmg dari awal tak berapa nak makan. Sekarang lagi lah, dah makan sesuap terus tutup mulut taknak makan sangat. Susu memang dari dulu tak minum banyak sangat, risau berat badan dalam line putih tapi yg paling minimum/paling ringan untuk setiap bulan. Ada ke yg mcm tu jugak?

1 Balas

cer puan try pelbagaikan menu mana tahu dia nk..dan makanan tu ada warna2 mcm ada oren kaler dr lobak..hijau dr brokoli.. kmudian bg dia makan buahan dan snacking time..

1y ago

setakat ni memang dah buat mcm yg puan suruh ni, kalau buah tu boleh lagi lah dia nak makan. kalau msak bubur ke, nasi goreng, pancake memang sesuap dua je dia kunyah lepastu taknak dah. naik buntu fikir nak masak apa hari2 nak bagi dia makan