Taknak makan sebab selesema

Anak tak nak makan sebab selesema. Makan sesuap pastu dah taknak bukak mulut. Tkpe ke eh? Saya taknak la paksa sbb dia pun mood tak cantik. Tapi risau jugak dia takmau makan.. anak baru 7m+

4 Balas

jgn paksa pun, layankan je, baru 7m kan bykkan susu pun takpe lg.. kita tak sihat pun ada time tak rasa nak makan pun kan, sabar je la mommy, semoga cepat sihat anak kita

Takpe ibu, jangan risau. Sebab dia tengah tak selesa kan. Anak saya pun pernah macam tu. Nak tackle makan semula agak susah, tapi saya keep offer je 🥹

takpa, normal kalau tak sihat selera takda ,mcm kita juga la. awak try ja offer kt dia, buat sup2x ka.

it okay dear. baby tak selesa. awak boleh offer makanan tu kerap dkt baby.