Salah ke..

Baby menangis tu salah ke? Mil dok kata, jgn bagi baby menangis selalu, nnt dia asyik nak menangis je.. Bukan kita biarkan saja2 baby tu menangis.. Nak meluah je sebab rasa mcm mil ni ingat kita ni biar baby saja menangis..

2 Balas

4 tahun lepas masa berpantang rumah MIL pun sama macamni , tahun ni saya bersalin berpantang sendiri aman damai hidup . sangat normal kalau anak menangis , kita yg dah tua ni pun kadang2 boleh menangis . sabar ya sis .

1mo ago

itu laa.. saya dah la 1st time menjadi ibu, lepastu saya baca mcm2 ilmu dan perkara psl bayi.. menangis tu normal je.. kita pula yg jadi serba-salah sebab mil dok ingat kita ni tak reti nak mendiamkan anak.. saya cuba je.. pantang budak tu nangis, terus minta drpd saya.. biarlah saya yg buat.. nak tolong tak salah tp tak perlu nak berlebihan dan lepastu takut jadi ungkitan.. itu la, saya sdg cuba bersabar.. doakan saya ya

tak salah pun sis, anak nges sbb nak lepaskan perasaan dia, maybe sakit perut ke, lapar ke, tak selesa ke, lagipun normal la budak kcik nges. time dia nges pun kita pujuk kan, bukan kita tak pujuk.

1mo ago

kan.. bagi saya baby menangis tu normal.. cuma ayat mil tu jela.. saya anggap mcm dia tak nak budak ni nangis langsung ja.. baru merengek sikit dia dah suruh takmau nangis.. kalau budak ni gelak lain pula jadinya.. nama pun baby, itu dah mmg sifat baby.. betul kata sis, bukan kita tak pujuk. bukan kita biarkan ja.