Baby menangis

Ade x kat sini newborn yg selalu sgt menangis? Anak sy asyik menangis je sejak lahir. Sekarang nak masuk 3 bulan. Menangis bukan biasa2. Menangis yg mcm mengamuk berjam jam🥲 koyak jugak mental mama dia kadang2😭

7 Balas

Kalau anak lelaki, penting tengok perut dia, bahagian telur dia ada tak 2biji guli tu. pastu tuam selalu bahagian ari2 dia, bawah peha dan tapak kaki. mandikan dia air suam, jangan mandikan air sejuk. kalau anak lelaki lah, sebab takut kena angin pasang, so elakkan. tanda2nya, menangis sampai berjam tak berhenti, minum susu pun tak mahu, tidur pun tak boleh. tpi lepas angin pergi, baby auto nak susu dan auto penat nak tdo je. jangan lupa sentiasa sapu minyak dekat perut baby, urut sekali sampai ari2.

anak saya lagi 4 hari nak masuk 3 bulan.. pon menangis sampai terbatuk2.. before ni okey je... tengok dia macam tu dengan saya sekali menangis.. pikir bulan 5 nak start keja da camne duduk dengan pengasuh nanti

Boleh cuba teknik tenangkan bayi 5S tu atau dapatkan bantuan dari pakar tangis bayi. Kalau tak berjaya juga dan ibu masih rasa susah nak handle boleh cari pakar tangis bayi, di FB pun ada.

Cuba bagi cucut maybe akan kurng tantrumnya dripda mama stress . Baby sy pn sy bg cucut sebb kuat meragam sejak lahir . ( pacifier )

2mo ago

Cuba bg cucut yg berlainan , biasanya bby suka jenis silicon , try bg yg leper atau bulat

Saya ada ank buah sorang macam tu masa baby Keje nangis P jumpa ustaz katanya nama tak sesuai so tukar la nama terus okay

Anak laki ke. Sepupu sy dri lahir kerap nangis. Rupanya kena angin pasang

2mo ago

mcm mana nak tahu? anak saya laki jugak. kuat nangis waktu siang. malam ok je. xtahulah sebab siang panas ke ape.

Baca bismillah 5. Selawat and doa2 setiap kali mandi