Betul ke kalau waktu mengandung asyik menangis anak keluar pon asyik menangis je?

Ibu hamil menangis kesan kepada baby tak

2 Balas

X semestinya klu ibu asyik menangis waktu pregnant, anak keluar nnt pun asyik menangis. Tp based on scientific research, baby dlm kandungan dpt merasai emosi mak dia. Meaning klu awak happy, dia pun senang hati. Klu awak sedih, dia pun dpt rasa yg sama. Klu kdg2 kita menangis xde pape lah sbb biasa lah manusia ada masa2 sedihnye kan. Tp sekiranya awak kerap menangis DAN disertakan kemurungan, anxious dan sbgainya, maklumkan pd doc. Sbb depression boleh jd genetic risk kpd bayi dlm kandungan. Bila lahir baby tu berpotensi utk ada masalah yg sama sejak dari kecil sbb a great depression boleh mempengaruhi mood dia bila dia membesar.

1y ago

terima kasih sis. sgat2 mmbantu

taktau betul ke tak, saya time pregnant mmg asyik nges, tapi anak keluar okay je. nges pun sbb lapar or penat je.

1y ago

takpa faham, time pregnant kita mudah sensitif sikit. saya dulu tgok cita happy pun bole nges .