Baby suka tido dalam perut

Baby korang suka tido dalam perut tak?n mcm mne korang kira dia gerak ea..sebab susah betul nak suruh dia gerak..tekan2 tak jalan goncang perut pon tak jalan..sampai pegi scan lah sebab dia tak gerak..bila dr check semua oky..dr suruh makan chocolate ke aiskrim ke..tapi dia tetap tido..selesa sgt agak nye..ape lagi yg boleh buat ea untuk dia bangun?

8 Balas

hm samalah kita. sy pon kkdg jdi risau 😂 perut plk lemak tebal bertmbh tmbah risau. tpi bila pkul 12mlm-4pgi brulah dia nk gerak aktif. hritu prnah shrian dia tk gerak, sy dh fkir dh klau pkul 12mlm ni tk gerak mmg sy gi hospital skli tu dia gerak 😂 suka buat kita risau haih laa

Saya dah msok 30 week ni baby selesa sgt dlm perut. Saya tepuk2 perut, sembang ngn baby, suluh lampu kat perut, lps tu apa saya buat saya cuba baring ngereng ke kanan ha die menari2 dlm perut smpi saya yang gelak🤣

Sama la 30w ni suka betul dia tido , nak kira movement kemain susah . Jenuh gerak , jenuh goncang perut 🤣 tapi malam melompat lompat dia dalam perut tu 😆😆😆

8mo ago

Betul.. haha Kalau dlu pasang selawat n zikir pagi2 dia respon la jugak. Tp skrg nk kena makan bnda sweet2 baru dia meloncat happy 😆 mommy da la kena pantang sweet sbb gdm. Kalau hari mggu, duk umh mcm merajuk. Tp bila nk kluar jalan g kedai kjap, tetiba aktif. Berjoget dlm perut agknya happy dpt kluar jalan 🤣🤣

alahai mcm sy. risau rase dia tak gerak, ketuk2 jugak perut suruh gerak tp tak gerak jugak. waktu tido kena mengiring ke kiri ke?

sama kadang kala risau sangat dgn pergerakan baby...adakala sangat aktif adakala minum ais,usik-usik pun tak gerak...

sis sy igt sy sorang je mcm ni😂 memang mcm tu sy msuk 30 weeks ni pun bru la dia aktif sikit itu pun ikut mood dia 😓

ada dr kat tt share. suka follow dia..try la tips dia. kadang minum milo air, atau air masam2 macam oren juice ke..

hahaha comelll....anak first?