baby kicking

Hi. Ada tak yg kat sini baby nye kurang gerak time siang tp bila malam gerak kemain xtive? Smpi nk kira kicking tu mesti xckup 10! ? Tapi bila cukup je 12jam, dia punya active smpi tkleh tido. Dh kacau pun dia tetap senyap jeee. Now dh 32weeks

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Boleh try kejutkan baby.. sy buat dari awal so mmg baby dh tau waktu malam utk dia tido.. stat 9pagi tu setiap jam kejutkan dia.. kacau2 smpai dia gerak.. skrg pon kalau lebih sejam tkde pergerakan sy mmg akan kejut dia.. mommy tk bleh tunggu je baby gerak ye.. kne usaha jugak 😘

3y ago

Ada jugak buat degil tau bby ni. Haha. Smpi joget² pun xnk bngun. Haha tp dlm 2 hari ni alhamdulillah blh rasa dia byk move. Hehe tq sis 😍

Dr sy bgtau setiap baby ade rutin dan corak gerakan dia. As long as everyday tu coraknya lebih kurg sama, dan ckup 10 gerakan, itu normal. If tiba2 corak gerakan dia xsama mcm selalu, terlalu lemah atau sikit gerakan, terus refer hospital

3y ago

Boleh ye? Terfikir nak buat mcm tu jugak. Tp sbb nurse ckp kena buat 9am-9pm so mcm blur sikit. Hehe