gerak kan baby. Baby gerak

nak tanya. Korang kira bby gerak mcmne ya ? Tendang saja ke kira ? Kalau gerakkan kuat atau dia bergerak tak kira ke ? Sebab baby tak setiap masa dia tendang. Dia banyak gerak##bantujawab #firstmom #newmom

6 Balas

kira baby kick ni kalau ikut nurse sy if 4.05 ada gerakan kira 1. pastu 4.06 ada gerakan lg kira 2. tak kira la kick ke cuma bergerak biasa ke tetap consider as baby kick. baby sy pun jenis aktif. alhamdulillah tp sy ada buat gap jgk la utk gerakan baby tu. kalau takkk start pkl 8am nnt 9 lbh or pkl 10am setel dh 10 kick. hihi tp sebenarnya kalau kita dpt setelkn kick counter awl doc pun hepi sbb dia tahu baby kita aktif. doc pernah tny sy average plg awal dgn plg lmbt dpt kumpul kick. sy pun ckp plg awal 11am plg lewat 2pm. doc pun ckp, oh! bgs! tp keep monitor tau pergerakan baby awk walau dh cukup 10 kick. tamat 😁

5mo ago

baby Sye pun aktif jgk start pukul 6 pagi da start tendang ...gerak² da mcm kejut Sye bangun tido😅

sbb tu nurse and doc selalu cakap gerakan baby ok? bukan tendangan baby ok?. any movement sis u rasa sipi2 pun u kena alert. hujung2 ni tak semua baby masih active. so mmg kena extra alert. mcm sy bila dah cukup gerakan macam biasa jam selebihnya saya makesure dapat rasa at least 1 gerakan per hour. kalau u rasa within one hours tu baby senyap sgt gerak2 dia sis.

Klu misi gtau sy utk kira pergerakan klu pergerakan tu besar ja. Klu gerak byk sekaligus dlm msa yg sama tp kecil2 ja pergerakan tu kira sbg 1.

bley je asalkn gap mse sekurang2 nye setengah jam..

5mo ago

Dlm sejam sekali.. Dalam 12jam mesti at least 10 gerakan..

apa pun jenis pergerakan baby ialah satu kali gerak

5mo ago

ou mcmtu ya ? bukan kira tendang saja ya ? tq sis

kira semua gerakan, bukan tendang je.