Baby cough n cold

Baby i 6 bulan batuk dan selsema...asyik menangis je and tak nk minum susu..baby susah nk tidur..risau sgt xnk minum susu...mmg x tido la tgh2 mlm...merengek je ?

2 Balas

Try sapu minyak kayu putih kat dada dan belakang badan untuk kurangkan batuk . Dia kurang nak minum susu sebab pernafasan terganggu . Boleh try sedut atau keluarkan hingus dia dulu , clearkan hidung dia then pujuk dia menyusu , maybe bila hidung selesa dia nak menyusu . Nanti kalau tak lama lama badan susut

5y ago

tq so much sis...pegi klinik td doc kta tekak baby bengkak...risau sgt...baby da minum ubat hrap baby sembuh cpat...in shaa allah

Boleh cuba pakai nie... Baby sy 4month batuk kahak xlarat ulang p klinik buang kahak dh rm50 5 6 kali p tetap sama... Try sapu ubat nie kahak kluaq bnyk sgt... Baby mcm tu xad ubat lg.. Alhamdulillah skrng dh ok..