tukar susu

Baby dh 29hr..skrg sy bg fm lactogen..sbb susu ibu kurang..n baby asik mengamuk xckp susu...sblum ni guna karihome sbb ada jaundis ..masalah nyer sejak guna lactogen..baby kerap sgt berak..ada kah normal..siang 2x berak..mlm 2x berak..tiap2 hari..risau pulak sbb kerap sgt berak

1 Balas

Minum formula anak wajib berak ye. Perhatikan najis anak, warna dan tekstur. Kalau warna hijau atau hitam atau kegelapan, susu tak sesuai. Kalau tekstur cair sangat macam cirit, susu tak sesuai. Tapi kalau warna najis kekuningan, tekstur berisi bukan cair, tu takde masalah.