Suggest susu formula yg sesuai utk baby yg jarang berak.. baby saya 1 bulan 8 hari

Hello mommy.. Blh tlong suggest susu formula yg sesuai utk baby yg kurang berak. First fm sya guna Karihome, second Bb S-1, now lactogen sbb ramai suggest sya guna lactogen kalau mahu bby cepat berak tpi still sma jarang berak🥺#firstmom #bantusharing

1 Balas

susu fm apa sy xsure sbb lain baby lain penerimaan. nak sugest pn takut baby awk xsesuai. tp sy bleh sugest tiap kali lepas mandi urut2 perut dia guna minyak telon. buat urutan I love U terbalik tu. kayuh2 kaki dia mcm naik basikal. anak sy minum s26 biasa, kalau harini xberak, besok biasanye dia berak la. kalau susah berak nanti baby meragam sakit perut/kembung/susah tido. maybe awk bancuh susu pekat sgt kot?? cuba try cairkan smpai dia bejaya berak dlu. bila da ok baru ikut sukatan kotak mcm biasa.