Baby

baby boleh stop pakai stokin umur berapa bulan? baby saya 2 bulan 15 hari, pastu rumah agak panas,macam kesian kat dia kena pkai stokin,tapi takut kembung pulak kalau tak pakai....ibu dilema?

60 Balas

seeloknya pakai time nk tido je sis kalau rasa cuaca sejuk time malam.. sbb biar je explore jari tgn n kaki dia utk perkembangan minda dia..

Ank sy nk masuk 6 bln still pkai..tpi lbh kpda mlm sb sjuk umah kt dlm kmpg..siang ada pkai ada x..org pnas kaki dia sjuk memanjang 😅😅

mitos aja xpakai stokin kembung perut. nak masuk celah mananya kaki anak bukannya berlubang.

Baby saya dah nak masuk 11 bulan, still saya pakaikan stoking. Tapi baru hari ini terdetik x nak pakaikan stoking kat dia

Ha ah pkai bila plu jee.. Bgitu jgk dgn sarung tgn..pastikn kuku sntiasa pendek la.. Nnt calar balar plk muka bby

Bby 2 bulan sy dh buka stokin tp smpai skrg umur 5 bulan, mlm hari mmg sy psgkan stokin .. siang je x kecuali sejuk sgt

Baby Saya 2bln 24 Hari .. msh pakai stokin lg .. selalunya Saya akn pakaikan stokin sampai baby dh pandai jln ..

Boleh buka, sapu minyak kat tapak kaki dia. Kalau malam sejuk, or masa keluar jalan baru pakaikan socks.

Ikut cuaca..sy stop betul2 lps anak dah 6 bln..mlm mesti pakai..siang kalau panas sarung tgn mmg x pakai

Saya pakaikan stokin sampai dia bertatih...setahun umur..kalau tidor malam mmg kebanyakkan pakai stokin