Sampai umur berapa baby kena pakai stokin ?

Hello my baby bru masuk 4month today . Nak tanya btw ni my first baby .. sampai umur berapa baby kena pakai stokin ?

4 Balas

Tak ada specific guidelines pun sehingga umur berapa baby perlu pakai stokin. Macam kita jugak lah. Pakai stokin untuk apa? Ada orang pakai untuk elakkan kaki merasa cepat sejuk. Ada yang pakaikan stokin utk nampak cantik matchy2 dgn baju/ seluar. My baby still wearing socks until today whenever we go out or sleep at night.. Kalau cuaca panas sangat, stokin tu tak perlulah tebal2. Ada parents praktikkam pemakaian stokin utk ajar anak2 menutup aurat (Islam). It depends on yourself actually. As for mittens / sarung tangan, as long as kuku tak panjang tak calar balar muka ok je tak pakai terus. Lagi pun baby akan gunakan jari2 / tangan2 dia utk berinteraksi dgn suasana baru also to sooth himself or herself.

Anak saya untuk 3m je. Unless bila mlm cuaca sejuk n time keluar, kadang nak tutup mulut langau2 tanya mana stokin baby je.

I pula pakaikan time tido and time keluar rumah, samalah anak i pun 4bln jg

Stokin sy pakaikan je smpai 4-5 bulan then stop kecuali bila keluar.