Minum Air Kelapa

Hi ibu smua, boleh ke minum air kelapa sehari sekali? sbb ramai advice minum air kelapa sbb bgus utk immune system. sya baca pun air kelapa ni bagus. Tp tgok mcm ramai jugak yg ckap jangn minum kcuali kalau dah trmester 3. Mana satu ni? 🥲 sya baru 5 bulan

23 Balas

ikut awk .. air kelapa takde ape pon .. cuma sy pernah lepas minum air tu masa preggy first trimster sy gugur .. tak tau la salah ape .. jadi sy salah kan air tu😂😂 sbb mertua prnh bgitau jgn minum masa awal2 .. sy lupa jadi terminum .. mak sy pulak cakp ,kalau nk minum ..minum je jgn tanye org atau dia .. sbb tu klau sy nk mkn sy tak tanya dah😂 cuma kalau mertua dia bgitau awl .. takut2 menantu dia ni ape2

3w ago

Hehe kalau saya cakap je kat mertua saya nak minum mak bagi😬 kalau tak dapat mau monyok makan hati hehehe

sya pon bnyk org tua surh minum air kelapa. Katanya bagus lagi2 kalau ada masalah urine. Tp tgok mcm ramai sruh minum kalau dh 7 bulan ke atas. 😅 tapi sya minum je dari awal pregnancy. Tu je tekak boleh terima

Saya tak minat sangat air kelapa dari sebelum pregnant huhu. Tapi suami & keluarga mertua galakkan saya minum dari awal tri lagi. Saya cuba2 minum alhamdulillah okay saja. Kalau takde alahan apa saya rasa okay saja janji semuanya besederhana

sayaa dri 1st smpai laa sekarang dah 32w takpenah minum lg air kelapa taktau laa kenapaa pdhal dduk rumah kg jaa pokok kelapa depan rumah jaa tp tak rasa nk minum lg , suami dok sruh minum jaa saya yg buat tktau 😂

saya mnum air kepala masa tm1 mmg skli je. sbb nurse pun ckp ble keguguran. so 1 kali je mnum. nurse sarankan 7 bulan & ke atas. tp kalau nk mnum bleh je rasanye tp jgn berlebihan..

skrg 34minggu...seminggu skali suami ada belikan air kelapa pure.musim2 panas ni rasa lega sikit bila minum air kelapa..ada org ckp baby keluar nanti kulit bersih..air tebu je xberani nk minum lg..🤭

3w ago

saya minum air tebu sehirup masa awal 1st trim bulan puasa haritu, 3 jam lepastu muntah tepi jalan otw balik rumah dari kampung. alhamdulillah syukur kandungan kuat

Mak saya dia cakap 4 orang anak dia, dari awal memang dia suka minum air kelapa. Saya rasa tu atas diri jugak kot. Sebab bila pregnant ni kita kena positive. Jangan fikir bukan bukan

sy minum je dr 1st trimester..alhamdulillah ok. tp asalkan jgn berlebih2. minum yg pure, no sugar no ice.. so far sgt membantu sbb sy alergik kulit. minum air kelapa hilang terus gatal2

Trimester 1&2 kalau boleh tak perlu la minum,x digalakkan. Sy minum start 3rd trimester, sehari sekali sbb air kelapa je boleh buat badan sy rse air mencukupi musim panas ni.

sy x boleh minum air kelapa. masa minggu ke 13 sy minum sikit je x sampai segelas. malam tu perut jd cramp.. sakit sangat. nasib baik x jadi apa2. lepas tu tobat x minum da