Mengandung Lagi?

Baby baru 6bulan tp termengandung lg.. 😅Kalau pergi kk ni mau nurse bising.. Apa pendapat ibu2?

21 Balas

Yang penting sis kena positifkan diri & menerima dengan hati yang lapang & redha. Bak kata Prof Muhayya, kita tak boleh paksa orang untuk terima pendapat/perkara yang kita bawa (of course la bawak perut u kan 😂) caranya awal2 pagi tu sis dah ke klinik tunggu no giliran (pagi2 ni mood baik sikit & elakkan pagi isnin la kotnya monday blues pulak 😆) kalau nurse buat muka dan bising, sis angguk je, cakap faham/baik nurse. Jangan pekakkan telinga, sekali telinga betul2 pekak kang 🤭🤭😆😆 haha. Ok joking. Apa yang penting bila sis positif, aura positif tu akan hadir dengan sendirinya dan mempengaruhi org lain jugak. Oh ya, jangan lupa 'Rabbi Yassir Wala Tuassir/ Ya Aziz Ya Jabbar Almutakabbir' dari dalam kereta sampai nak ke klinik. Jika berlaku perkara sebaliknya, just istighfar banyak2 okay. Best of luck 🙂✌🏻

memanglah nurse akan bebel sebab jarak tuu sngat dekat..sbbnya ibu nak uruskan baby yg 6bulan tu dgn yg dalam kandungan..tapi apa pon rezeki allah s.w.t bagi kan..asalkan jaga anak dgn kandungan dgn sebaiknya..

sye anak first bru 10bulan dah pregnant lagi. buat buku pekak kan je telinga tadah dgn rela walaupon hati menusuk² sakit tuh. alhamdulillah now 28week pregnant ... sentiasa positif sis..

bising tu pasti. tp rezeki Allah nak bgkan. Pekak kan je telinga tp make sure lepas bersalin nie ambillah precaution ie pil or cucuk. Kesian kat baby u, bg besar dulu br plan no 3 plak

alhamdulillah,,rezeki tu sis...bialh nurse nk bising sis,,allah thu sis boleh jge amanah allah dgn sebaikny....amin....

sama lh saya pon ank baru 6bulan dh trmegandung Alhamdulilah sekarang kandungan saya dah masok 33minggu...

kbnyakanye bising laa ..tapi klu jmpa yg elok dia tak marah pun just nasihat gitu je ade je yg faham 😉

sy pun sis..ank sy bru 6 bln..skrg sy dh pregnant 6weeks..😭😭😭

Rezeki tu sis. Pekakkan telinga je nanti. Mcm mana pun nak kena buat buku jugak.

Gurau sikit dgn nurse, nak buat mcm mana dah rezeki Allah nak bg. ☺️