Pregnant..

Assalamualaikum ibu2 semua..nak tanya ada x pengalaman anak baru 5 bulan termengandung lg? Saya dah terangkan dkt nurse sblm ni utk rancang sendiri which is guna protection masa bersama..dan nak pasang implan next month..tp saya dah lewat period bbrp hari dh..rasa sakit sengugut tu ye..tp period x lg..buntu dh ni..please komen yg murni2..

5 Balas

benda yg syaa paling takut sbb saya memng tk kuat mungkin sis kuat ..benda ni x salah istri salah suami tpi orng akan salah istri bilaa mgudng pdhl suami yg x pandai rnncg sdri ..pakai lah apa pon pcut dlm mesti mgdunggg ..sis kena kuat ank sis lbih krng ank saya umor ..nk tknk kenaa teruskn ..normal okay czer rsau gak lahh ..awak rncng sdri memng kalau bersama rsau skit mcm syaa lah sentiasa rsauuu .

1y ago

aah sis..jarak anak pertama dgn kedua ni 4 tahun hasil rancang sendiri..sy xkuat sis..but my husband, our family buat sy kuat sedikit..Alhamdulillah3..rezeki sy utk kedua dua anak normal.. Alhamdulillah..tq tau🥰

jangan risau. awak tak keseorangan pon. dlm app ni ramai je mommy yg pregnant jarak dekat☺️. bukan utk mommy yg bersalin normal je. yg ceaser pon ada jarak dekat. baru2 je ada mommy tanya. dia bersalin ceaser. xsalah baby 3m pregnant pula

1y ago

jd nervous sis..sbb anak sebelum ni jarak 4 tahun..so tiba2 period dh lewat..jd mcm blur..huhuhu..tq tau🥰

mungkin sis rsa tkut kot syaa pernh berada kt tmpt sis saya tkut fkir mgdung lagi smua ank kcik tpi period memng dtg lmbt kdg2 ..sis tunggu jrlah kaalu cek upt tk alahmdulillah

1y ago

ye betul..sy ade takut sis..tp suami sy support my mental health, jaga anak2 so far okay..harap period dtg lambat la sis..hehehe..tq tau🥰

nak taknak kene hadap la..even guna protection sekali pun,kalau pancut dalam,tetap boleh pregnant..

1y ago

ye sis..sy hadap je..ni ujian dan rezeki sy.. Alhamdulillah dikelilingi family positive.. nurse kat kk sy xmarah pun klu tpregnant lg..cuma sy tgh blur, nervous..

da check upt ke?

1y ago

esok sy g klinik sis buat upt..🥰