baby kurang kick

baby 35minggu 1hari. baby kurang kick ni normal ke? atau perasaan kite je? sepanjang hari rasa risau. ada tk mommies pengalaman sama mcm sy?

3 Balas

Nurse ada pesan jgk... Klaw bby kurg kick, ransang dia dulu... Ibu boleh minum air sejuk, ataw tekan2 perut. Ajak borak ke... Bg mkn dlu ke... Kalau dia x gerak jgk... Boleh g hosp tros. Tp klaw satu hari tu da 10x its ok je sis 🤗

ye..sbb ruang kt dlm tu makin sempit... tapi kerap usap2 perut..smbang dgn baby... mesti die gerak.. tindak balas...sy selalu buat mcm tu. ...kalau die x gerak jugak terus ke hospital...

asalkan cukup 10x dlm masa ditetapkan tu, sepatutnya ok saja. mungkin sbb ruang dah padat. tp kalau dlm masa 2jam takda pergerakan langsung even yg halus2, pergi hospital ya