Baby kecil dari usia kandungan ,

Baby 30 weeks Dr scan dpt 27weeks . Hmm risaunya . Ada tips tak mamy2 semua cara naikkan berat badan baby . Sy takda masalah apa2 cuma baby je yg kecil . Dr sruh refer ke hospital lg dua minggu , #bantusharing #firstbaby

9 Balas

Doc ada bgtahu x kecik sbb apa? Sama mcm sy jgk haritu.kalau xde gdm, blh minum susu & keep on mkn.. sy ada gdm, so mkn bnyk & minum susu tu trigged gula sy, smpi dari gdm on dc tukar kepada makan ubat…dalam mkn bnyk tu pun anak sy kecik jgk.. lahir 2kg je 37w..

6mo ago

Tq Sis .sy xda mslh pa2 cuma bby je kecik . Ya skg tgh cuba try mkn protein . Mlm mkn sup ayam , pagi mkn telur rebus 2 biji . Then tghri minum susu ibu mngndung , nk try tgok dlm dua minggu ni ada perubhn or xda 😅

Selalu yg macam ni sbb uri x dapat bekalkan nutrition yg cukup pda baby. Selalu sbb blood pressure tinggi. Kalau xde masalah apa2 boleh try makan yogurt, avocado dan minum susu. By right akan naik berat bby tp kalau x naik ada restriction mana2 la tu. Cuba tanya doktor

6mo ago

Baik sis trima ksh 🥰 ya sy xda apa2 mslh . Baby je kcik ..

Sy pun baby kecik dlm kandungan jgk , kecik 2 minggu and doc kata normal sis . Baby nk membesar kat luar tapi kita pun kena usaha jgk lah naikkan berat baby kan , awk mkn je telur rebus setiap pagi 2biji pastu kerap kan minum susu mkn sayur and buah

6mo ago

Tq sharing sis💕

saya dulu semua Dr yg saya jumpa semua cakap baby kecik. sampai kena jumpa pakar. bila jumpa pakar, pakar cakap Dr kk salah kira. due date sepatutnya 9/11 tapi ditukar ke 18/11. tapi baby saya tak sabar nak jumpa saya, saya beranak 5/11 😂

6mo ago

Anak sis berape kg sekarang

cuba minum air kelapa muda sis, saya minum air kelapa muda sebab mertua kata bagus untuk baby, tgl 8 haritu scan berat baru nak masuk 2kg tapi tgl 29 gi scan lagi tengok² baby dah nak 3kg😭😭 rasa menyesal pula minum air kelapa😅

6mo ago

Boleh je sis.

makan makan makan🤭 makan berjadual banyak sayur hijau protein semua lengkap

6mo ago

Tq sis sy skg tgh try 🥰 hrp 2 mnggu dri skg ada perubahan ..

makan makanan yg seimbang buah jngn lupa.

6mo ago

Tq sis ., Dri frst trimester buah memng hri2 makn . Cuma sy mkan nasi dgn sayur je ingt ckup . Haha sekalinya Xckup jika berlaukkan sayur🤣 now tgh cuba mkn telur rebus, makan sup ayam , sayur & buah 🥰

baby berape kg sekarang

6mo ago

Skg baby dlm perut bru 1 kg .😅

makan protein

6mo ago

Tq so much 💕