Baby kecil dari usia kandungan ,

Baby 30 weeks Dr scan dpt 27weeks . Hmm risaunya . Ada tips tak mamy2 semua cara naikkan berat badan baby . Sy takda masalah apa2 cuma baby je yg kecil . Dr sruh refer ke hospital lg dua minggu , #bantusharing #firstbaby

9 Balas

Doc ada bgtahu x kecik sbb apa? Sama mcm sy jgk haritu.kalau xde gdm, blh minum susu & keep on mkn.. sy ada gdm, so mkn bnyk & minum susu tu trigged gula sy, smpi dari gdm on dc tukar kepada makan ubat…dalam mkn bnyk tu pun anak sy kecik jgk.. lahir 2kg je 37w..

7mo ago

Tq Sis .sy xda mslh pa2 cuma bby je kecik . Ya skg tgh cuba try mkn protein . Mlm mkn sup ayam , pagi mkn telur rebus 2 biji . Then tghri minum susu ibu mngndung , nk try tgok dlm dua minggu ni ada perubhn or xda 😅