Is there a way to avoid tearing while giving birth? Share it!
Voice your Opinion
Yes
No
I am not sure

2565 respon

16 Balas

jangan angkat punggung, kepala pandang perut, jangan teran awal, kalau baby mahu keluar suda, xtahan mahu teran infrom nurse @ doktor, dorg blh tolong adjust2 keluar kan baby time kita teran jadi xkoyak.. ikut jak ckp nurse, kalau dorg suru teran, kita teran.. Alhamdulillah pengalaman bersalin ke4² xda koyak & xda jahit.. syukur Alhamdulillah.. xda amalkan apa2 sepanjang mengandung, just makan ubat klinik bagi & minum susu sahaja..

3y ago

Alhamdulillah seronoknya dengar rezeki puan macam tu. Doakan sy dipermudahkan jugak ya. Anak ke 2 yg hidup. sbb da pernah gugur 2 kali sebelum ni. Sedang menunggu hari je ni :)

Kawal pernafasan dengan baik untuk meneran bila tiba waktu..jangan teran jika bukaan belum sepenuhnya.. ikut ckp doc & nurse..jangan sekali2 angkat punggung..in sha allah.. sy alhamdulillah ikutkan yg sulung takde koyak tp doc terpaksa cut sikit utk keluarkan baby sbb kepala dia agak besar😅 yg kedua takde koyak lansung. Alhamdulillah sangat3..

Jangan teran bila bukaan belum cecah 9-10cm nanti dinding faraj membengkak dan akan menyebabkan koyakan yang teruk. Jangan angkat punggung. info lebih boleh rujuk instagram @eja_confinementhelper👍

jangan angkat punggung masa push. and jangan paksa push masa bukaan belum ready / terbuka penuh.

Masa mneran jgn angkat punggung

ikut teknik yg betul, Insya Allah boleh.

Beranak opret..so xde pengalaman

follow the tips at this apps

Dont think so

there is