Baby tak nak susu dan muntah coklat

Hai sy nak tanye sikit , baby baru lahir semalam, tp dah lps discaj sy baru perasan baby sy asyik tidur taknak menyusu. Dlm 24 jam die menyusu 3 kali je selebihnye die tolak. Lepas tu die tak nak sendawa. Berak die dlm 8 kali . Tp yg paling sy hairan die asyik muntah lendir + coklat mcm tu . Kalau susu kn kaler jernih @ putih kan. Ni warna mcm tertelan air ketuban pun ye. Sy ade tanye nurse tp nurse tu mcm endah tak endah je soalan sy. Btw anak sy sgt behave senyap je , nangis cuma sebab nak muntah je , kalau nk susu pun die diam je. Tu sebab ape ye ade tak sape2 pnh alami? Sy risau sbb kalau sy terlelap takut die tersedak muntah tibe2 tu.. #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu #bantusharing

4 Balas

try desak nurse @ doc sis sruh full checkup.. sedara sy bby dy tertelan ketuban sis.. jd berkahak ke muntah camne tah bby dy time tu, tp doc nurse x de inform ape2.. jenuh dy bwk g swasta ap semua.. doc swasta gtaw maybe ttelan air ketuban camtu.. trs g sound spital yg dy beranak dlu.. br deorang ngaku salah deorang.. yg sis sy x pasti knpe, tp try la usaha sis.. tkut plk sbb muntah coklat.. lain je tu..

Saya lepas bersalin pon anak jd mcm tu masa hari nk discharge. Alhamdulillah doctor & misi semua bagus2 semua take action cari punca knp. Hari sepatutnya blh discharge tu anak saya kena warded lg utk rawatan susulan sbb muntah coklat. Doktor ckp mungkin tertelan air ketuban. Almost 5 hari jgk la kena warded utk doktor pantau. Alhamdulillah lepas tu semua ok mcm biasa

tidur taknak menyusu tu mungkin sbb kuning. tp muntah tu kena pi hospital segera. ataupun harini kena pi klinik bg borang hijau kan? bgtahu nurse terus

dh keluar hospital blm? kalau belum esok pg doctor dtg check bgitau doctor. kalau dh pegi emergency.