Sembelit susah nk membuang

Asslmualaikum. Nk tny mommy2 smua, skrg sy 22weeks pregnant. knp ye bila nk buang air besar susah n sakit mcm luka gitu msa mbuang. Pastu bila keluar najis skali ngn percikan darah. Mohon penjelasan mommy smua ye...

5 Balas

samalah sis. Saya kurgkan minum Milo sbb suka minim milo.hihi.bykkn sayur n buah dia ok dah. masa break jgn teran.sis try apply penafsan masa NK bersalin tu senang dia kluar xya teran kurag luka

1y ago

aaaminnn semoga segala urusan kita semua dipermudahkn

Sebab ubat supplement rasanya. Lagi2 klu zincofer... Mmg menangis2 nk buang air besar susah lepas. Kena kerap mkn buah naga, oren, Pear, air lemon yg boleh melawaskan.

1y ago

mungkin kot awk. sy mkan yg jenama maltofer just kunyah perisi coklat. terima kasih mbantu awk

Sama la dgn saya jugak... Tp sy makan buah pisang dgn oren sunquit saja... Alhamdulillah... Makan syur banyak... Insya Allah.... Minum ayaq kosong banyak2..

1y ago

OK baik sama2 sis

Sembelit tu. You banyakkan minum air masak. 2-3liter sehari & makan buah2 & sayur hijau ya dear. InsyaAllah helps a lot

1y ago

thank you awk. alhamdulillah dh mkin baik, terima kasih...

minum air masak2 byk,sy pun mcm tu jg,tpi tk ada drh

1y ago

alhamdulillah dh mkin baik ckit. terima kasih awk...