Sembelit najis bercmpur darah

Assalamualaikum..mommy2 nak tnya normal ke sembelit bila mbuang sy prsan td da bcmpur ngn darah sikit tp xbyk...sy td byk kli lma jgk kt tndas susa na mbuanng tp perut mmlas sgt2..pastu bila td sy mnum air ksong ngn Oren duk dlm 20 mnit gitu bru sy asa na mbuang tp bla smblit msa na mbuang sy terteran sikit sbb tu ke effect td njis bdrah??sblm ni ok xda drah mbuang cma hri ni je cmtu ..skg kndgn sy ngam2.. 26week...cma na kpastian adkah tu sbb sy terteran atau buasir yer ..maaf yer klu ptyaan sy ni pningkn sikit psoalan pjg krang ..tq mommy #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp

4 Balas

Sy pun sama juga.. Sembelit sampai berdarah.. Lepas tu sy beli Sunquick perisa lemon tu alhamdulillah najis jd lembut dah x sembelit.. Dh x risau.. Kalau x.. Mcm rasa trauma nak membuang.. Sakit.. Lepas tu 1 jam duduk dlm toilet.. Sis try lah..

Takut luka dan boleh jugak jadi buasir

10mo ago

bhya x mmy klu xda effect pd kndgn kan??kna refer doc x... appointment sy khmis ni