duduk rumah mak mertua...

Asslamualikum siapa yang ada masalah mcm saya?? Keluarga mak mertua saya baik je dengan saya tapi walaupun baik saya tetap tak selesa nak duduk rumah sekali dgn keluarga mertua... Yelah keluarga mertua saya anak2 dia semua lelaki. Bila kita nak mandi or nak buat apa jadi tak selesa ? saya ada bincang dengan suami tapi suami masih tak faham.. Puas saya suruh suami cari rumah sewa dia ckp nantilah natilah ? bukan saya benci ke apa tapi bila setiap hari memikir rasa sedih stress ? tak tahu nak kongsi cerita ni dekat siapa lagi... Saya pun tahu klau suami balik rumah saya dia pun tak selesa mcm tu jugak saya bila tinggal dirumah mak mertua ? nak lagi waktu suami pergi kerja saya rasa janggal je.. Tapi saya boleh pendam je semua ni.. Bila cakap suami akan cakap duduk je sini ? Say perlukan ada orang yang faham saya je sewaktu bercerita... ❤

55 Balas

Sy plak dh baru bbrapa bulan duk umah mertua gara2 pjj. Tp sy betul dh nekad, tak tahan asyik kena blame sbb salah kecil2 yg tak kena kat mata fil. Sy pun ssh nk jaga aurat sbb dlm rmh tu ad adik ipar laki, abg ipar laki tu pun ad kdng2. Ni belum lg mikir nk besalin bln 12 nti, takkn nk sumbat brng bby dlm bilik kecik. Sy fhm laki dh cuba cari rmh sewa dkt tmpt kerja tp mmg takda sbb kwsn tu terhad perumahannya tp bila fil suh stay umah dia,hmm mmg dh kalah dh kat situ. Jadi sy korbankan simpanan sy beli je apartment sbijik. Biar kecik aslkan sy selesa, takda org nak mara sy nk buat ap. Kat sini nti sy ngn suami bleh sama2 bina family kcik kami. Sis kalau baki hantaran ad, buat depo sewa rumah or kalau ad saving extra beli je terus rumah sndiri. Mohon doakan sy jgk ya.