duduk rumah mak mertua...

Asslamualikum siapa yang ada masalah mcm saya?? Keluarga mak mertua saya baik je dengan saya tapi walaupun baik saya tetap tak selesa nak duduk rumah sekali dgn keluarga mertua... Yelah keluarga mertua saya anak2 dia semua lelaki. Bila kita nak mandi or nak buat apa jadi tak selesa ? saya ada bincang dengan suami tapi suami masih tak faham.. Puas saya suruh suami cari rumah sewa dia ckp nantilah natilah ? bukan saya benci ke apa tapi bila setiap hari memikir rasa sedih stress ? tak tahu nak kongsi cerita ni dekat siapa lagi... Saya pun tahu klau suami balik rumah saya dia pun tak selesa mcm tu jugak saya bila tinggal dirumah mak mertua ? nak lagi waktu suami pergi kerja saya rasa janggal je.. Tapi saya boleh pendam je semua ni.. Bila cakap suami akan cakap duduk je sini ? Say perlukan ada orang yang faham saya je sewaktu bercerita... ❤

55 Balas

sama la sy dh 5tahun duk rumah mertua. tk selesa. stress allah saje yg tahu. bergaduh, menangis,berdrama dh mcm2 jd selama 5 tahun ni. mak mertua dn ayh mertua baik juga tp adik2 ipar lelaki dewasa semua. tambah2 plak mak mertua ambk adik lelaki die duk sekali(pak saudara suami) umur dh 40+ tp tk keje. duk makan tido je keje. hari2 ad kt rumah ni. suami sy plk kjap keje kjp tk keje. suami sy ad masalah anxiety dn panic attack jd die tkut nk keje. sy pn tk keje sbb suami tk bg. 100% harap bapak suami yg tanggung makan minum. klau cite sini mmg tk hbis. sy prnah bergaduh bertumbuk dgn adik ipar lelaki. pasal die cakap sy hasut abg die n nk memecah belahkan keluarga die. ya allah mase tu sy tktau nk cakap ap. mcm2 die cakap kt sy. adik ipar dtg terajang sy tp tk kena. sbb sy elak. sy geram sy cakar tngan die smpai darah2. sy akn ingt semua ni smpai bila2. sekarang masih lg duk rumah mertua. tmbah2 pkp ni lg stress sbb tk boleh kemana2 n aurat 24jam kene jage sbb semua org ad kt rumah. sy duk brkurung je dlm blik. tp blik belakang sgt2 panas. malam pn terasa bahang tu. kdg terpaksa duk luar jgk sbb tk tahan panas. sy dh tk tahan duk sini. hari2 gaduh pasal nk pndah. tp lgsung tk mampu buat ap sbb tkde keje 😭, allah saje yg tahu hati ni. perasaan ni. rase ni 😭 bila la nk lepas dri semua ni. stresss sgt 😔

3y ago

semoga urusan sis dipermudahkan. amin