duduk rumah mak mertua...

Asslamualikum siapa yang ada masalah mcm saya?? Keluarga mak mertua saya baik je dengan saya tapi walaupun baik saya tetap tak selesa nak duduk rumah sekali dgn keluarga mertua... Yelah keluarga mertua saya anak2 dia semua lelaki. Bila kita nak mandi or nak buat apa jadi tak selesa ? saya ada bincang dengan suami tapi suami masih tak faham.. Puas saya suruh suami cari rumah sewa dia ckp nantilah natilah ? bukan saya benci ke apa tapi bila setiap hari memikir rasa sedih stress ? tak tahu nak kongsi cerita ni dekat siapa lagi... Saya pun tahu klau suami balik rumah saya dia pun tak selesa mcm tu jugak saya bila tinggal dirumah mak mertua ? nak lagi waktu suami pergi kerja saya rasa janggal je.. Tapi saya boleh pendam je semua ni.. Bila cakap suami akan cakap duduk je sini ? Say perlukan ada orang yang faham saya je sewaktu bercerita... ❤

55 Balas

Situasi saya pun duduk nga keluarga in laws nie sampai skrg, sbb sblm nie kami pjj(lain2 negeri), once sy decided berhenti keje & get pregnant, suami kata duk nga family dia dulu n kata nk cari umah sewa nanti, tp da sampai 9 bln da blm nampak nk sewa rumah lain pun..rasa kecewa n marah mmg ada la, da byk kali crying sbb stress nga masalah nie.sbb kita nk duk berdikari, bkn ape..akan timbul byk masalah cthnya segi aurat la sbb abg ipar pun ada skli..pakcik dia pun tinggal skali gak..boleh dikatakan setiap kali n sepanjang masa keluar dr bilik,mmg kena bertudung n tutup aurat..keluarga mertua nie baik jer nga sy..setakat nie, sy mampu bertahan dan bersabar, n alhamdulillah sy dpt keje kat sini n kumpul wet sendiri tuk pindah n cari rumah sendiri..perancangan sy sblm baby lahir bln nie, nk ada rumah sewa nie,tp situasi skrg mgkin sukar tuk cari rumah sbb tempoh pkp nie..harap2 sy dapat duk rumah sendiri tahun nie jugak😆