duduk rumah mak mertua...

Asslamualikum siapa yang ada masalah mcm saya?? Keluarga mak mertua saya baik je dengan saya tapi walaupun baik saya tetap tak selesa nak duduk rumah sekali dgn keluarga mertua... Yelah keluarga mertua saya anak2 dia semua lelaki. Bila kita nak mandi or nak buat apa jadi tak selesa ? saya ada bincang dengan suami tapi suami masih tak faham.. Puas saya suruh suami cari rumah sewa dia ckp nantilah natilah ? bukan saya benci ke apa tapi bila setiap hari memikir rasa sedih stress ? tak tahu nak kongsi cerita ni dekat siapa lagi... Saya pun tahu klau suami balik rumah saya dia pun tak selesa mcm tu jugak saya bila tinggal dirumah mak mertua ? nak lagi waktu suami pergi kerja saya rasa janggal je.. Tapi saya boleh pendam je semua ni.. Bila cakap suami akan cakap duduk je sini ? Say perlukan ada orang yang faham saya je sewaktu bercerita... ❤

55 Balas

Sama la macam sy . Abg ipar sllu tdo diruma . Sy jadik tak selesa . Pernah ajak husb pindah ,da ada ruma yg disediakan oleh mak mentua sy , tapi husband masih taknak pindah. Smpi la skrg sy da 6month pregnant , dia buat alasan nanti sy penat tggl ruma sendiri, sama jek kalau tggl ruma mak mentua, lagi penat sebenarnya. Sbb takkan kita nak duduk jek kan tak buat kerja sekurang kurangnya rumah sendiri kita ade rest time . And more privacy . Ini nak bergurau manja dgn laki pon tak slse . Walau gurau dlm bilik pasti ada yg dengar . Ni sy bertahan jek smpai bersalin and berpantang kat sini . Habis pantang mmg sy nak ajak jugak pindah, kalau tak sy akan buat jadual 2minggu rumah mak sy , 2minggu rumah mak mentua . Bia adil rasa tak selesa tu.