hb low . makanan/supplement apa yg boleh Bantu?

Asslamualaikum hai semua. Saya Ada masalah hb low, sekarang Ni hb sya 9.5 dh 23weeks kandungan saya. dh Mula stress Dan risau sbb darah hb rendah.. baru Ni check up doktor ckp Ada risiko baby meninggal dlm perut (lpas balik tu trus menangis xlalu makan) . Saya alah kepada ubat. Makan ubat ja muntah.sya try makan skli Dua akan muntah..sbb tu sya xkan makan dh. ubat dh berapa kli tukar,skrang Ni doktor bgi iberet folic. Ubat tu lgi la kuat Dan buat sya muntah sampai hilang selera makan. Suami paksa jgk makan ubat sekrang Ni sbb asyik trun jaa.tpi Saya xmaw..sbb Saya trauma kalau muntah lagi Dan ubat iberet tu mmg buat sya xslesa lansung .. Ada ka mommy2 yg KT dlam Ni ad pengalaman yg Masa mengandung dia xboleh makan ubat, tapi darah hb x drop .. apa mommy2 buat?Mommy2 makan apa? Supplement apa? Mntk sngt tolong share komen kt Saya. Tq 🤗😔

20 Balas

Sy pun sama x blh mkn ubat y KK bg...tp demi ank dlm kndungan kna juga mkn...sy telan ubat dgn air sunquik tanpa guna, telan sebelum tdo...mmg rsa mual sikit, tp alhamdulillah x muntah...

4y ago

Tropicana kn manis...klau sunquik dia msam2 sikit, jgn minum dgn air sejuk, minum dgn air kosong biasa, mula2 muking x biasa lama2 ok lh...sy letak sunquik lebih sikit bg rsa msam