Iberet bau hanyir darah

Maaf Sya nak Tya..first time makan iberet pagi tadi...tapi Sya muntah ..bau darah hanyir...ubat iberet tu memang bau MCM tu ka...Sya MKN sbb hb low...nurse sarankan..mntak pendapat please...cara Sya makan salah@ xsesuai #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

8 Balas

memang bau iberet tak boleh blah. mujur alahan bau dah setel awal kehamilan.. saya letak iberet kat lidah paling dlm tu, minum air cpt2.. Ada yg guide mkn dgn betik/ pisang.

Semua ubat tmbh darah akan rsa hanyir bila sendawa.. tahan sikit ya mommy so far iberet plg ok utk sy. maltofer dgn zincofer xmmbantu

Saya time pregnant mkn obimin.. dia rasa mcm fish oil.. muak2 nak muntah.. tp alhamdulillah hb sentiasa maintain..

Ubat tmbh darah usually bau mcm tu. Awk cuba mkn ubat tu sblm tidur; minum dgn sunquick kosong.

Ubat tambah darah mmg bau mcm tu sis, bau besi. Try minum dgn air masam2 🥰

ya Cuba mkn dgn air sunquick atau jus limau kasturi, kurg kn gula sikit.

saya punya jenis lain yg tu saya tak sesuai saya muntah

kalau mcm tuu puan minta doktor tukar ubat