Cekup Monthly Pregnancy Di Swasta Tapi Bersalin Di Hospital Kerajaan

Asslammualaikum Mommy's.... Sy nak tanya siapa di kalangan Mommy's ada pengalaman mcm tajuk dia atas?sebab saya xbuka buku pink dr kk..tapi risau incase ada pekara x mengizinkan terpaksa bersalin di hospital kerajaan... Masa daftar nk bersalin nnt ada masalah x? Cas yg dikena kn mcm mana... Masih dpt harga subsidi ke?

7 Balas

kalau hosptal kerajaan pembayaran biasa je..rm20..keatas..bg warganegara...kalau opertion rm100 keatas .tengok keadaan la juga..brapa malam d hosptal..subsidi ..kerjaan tu memang ada..suda nama nya hosptal kerjaan..separuh kerjaan tanggung..separuh kita tanggung...macam tu la..kalau pasal buku klinik tu..mana2 hosptal akn terima ..tiada masala juga tu sis...hnya membeza kan swsata dan kerjaan..pasal keadaan perubatan semua hosptal akn terima...

Based experience kakak ipar sy dia checkup swasta tp bersalin kerajaan. Mmg takde buku pink dr kerajaan mmg fully swasta. Tp bila bersalin dia kene byr register lpstu dia kene register lg byr book utk katil plk mmg masetu untuk dia rumit . Dia bersalin kt HSI masetu. Tp tktau la procedure hospital lain😊

ada klinik swasta yg bgtahu siap2, buku pink dia diterima kt mana2 hosp kerajaan/swasta. cuba la call mana2 hosp kerajaan yg puan nak pilih utk bersalin nanti, dia terima tak buku pink dr klinik sekian.

Sis awk kene check up at least sekali kat kk.. bukannye wajib tp at least buku pink tu akan menyenangkan dr kerajaan mase nak bersalin nti

4y ago

tapi dia buka buku pink di swasta..jadi tak ada masalah

boleh je.. sbb saya checkup smua di swasta..tapi nnti maybe bersalin di kerajaan.. valid je buku pink tu di h.kerajaan..

Pastikan buku dkt swasta tu lengkap kalau x susah la nurse n doc nak tgok details cek up awak.. Buku tu penting...

xde pape bole je