Rekod kesihatan bayi

Hi mommy . Sy bersalin di hospital swasta tapi mcm mn nk dpt kn buku rekod kesihatan bayi kk tu ya,dpt yg swasta punya je tp sy prefer kk juga. Dlu check up tkde buku pink kk. Semua buat di swasta je. Mohon pencerahan ya.

2 Balas

Baby baru lahir ya? Kiranya nak checkup baby yang dah lahir di kk kan? Boleh je, biasanya lepas kelahiran nurse kk akan buat home visit untuk pantau ibu & anak. Kalau bersalin swasta jangan risau. Cuma perlu call je kk yang berhampiran untuk inform yang awak baru je bersalin. Nanti nurse akan datang rumah untuk cek luka awak & kuning baby. Lepastu, kalau awak mmg plan untuk checkup & amik injection baby bulanan di kk, just perlu bagitahu nurse tu je. Nanti dorang akan tolong inform cara dia & beri janji temu anak Tak ada masalah pun kalau masa mengandung tak checkup di kk. 🥰

2y ago

ok sis. tq info ya. 😁

Sepatutnya dari awl pregnancy perlu buka buku di kk. Baru ada rekod.