11 weeks. rasa pening nak pitam

Assalamulaikum, saya 11w+ first time pregnancy. selalu pening rasa nak pitam. rasa nak muntah tu ada tp tak pernah muntah. saya bekerja hari2 ulang naik train putrajaya-kl. bila berdiri lama saya rasa nak pitam. perlu ke saya berbuka puasa? sbb bila saya duduk berehat sekejap 5 minit saya mcm ok sikit. mintak nasihat daripada ibu2 ye.

6 Balas

puasa tu wajib. dari awal kena cuba untuk puasa. tapi bila sampai memudaratkan diri, rasa gigil nak pitam dan sebagainya, berbuka lah. dalam train tu cari tempat duduk wanita hamil. minta duduk kalau ada org lain tgh duduk situ.