Sakit ketika buang air besar

Assalamulaikum ..maaf ye saya nak tanye ada tak ibu yang mengalami rasa pedih ketika buang air besar ...saya baru 2 bulan lepas bersalin ..mase dalam pantang ade sembelit tapi takde la sakit ketika membuang ..tapi sekarang baru start rasa sakit..kenapa ye ? Ini kali pertama saya rasa sakit nak membuang ? Sampai saya takut nak membuang 😅.

1 Balas

Mgkin 'najis' tu keras n mnybbkan sakit... Sis blh mkn ubat bli kat farmasi utk lmbutkn najis. Or sis blh amalkan pmakanan yg sihat.. Lbihkan minum air mineral, mkn buah buahan utk mlancarkn proses pmbuangan.. #TAPSupermoms

3y ago

tq sister...saya memang selalu minum air bnyak...