Czer

Assalamuallaikum... Nk tny spe yg pnh bersalin czer bius sparuh bdan. Sakit x bile ubat bius tu dh abis. Share momy2 yg pnah alaminye...

10 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Doa byk² sis agr tak rasa sakit. Sy czer, smpai hari ni x de rasa sakit. 6jam lps czer, sy blh bergerak tanpa rasa sakit. Yg penting, dlm kepala jgn fikir sakit. Nanti lps czer, luka czee tu lap kering2. Kalau ada hair dryer, boleh pakai. Cpt luka luar sembuh. Dlm kalau nak okey cpt, makan oren. 1hari 1 biji and epal 1 biji. Epal ni menyejukkan kesan czed tu 😊

Baca lagi
2mo ago

sis bersalin hospital gov atau swasta ye ? saya pun neves next week nak czer

TapFluencer

Sakit. Nak bangun dari katil tu payah. Nak gelak, nak duduk, nak berdiri, nak batuk, nak bersin, nak masuk kereta, nak keluar kereta, semua sakit. Tapi boleh ampu bahagian jahitan tu, InsyaAllah kurang sikit sakit. Tak lama, kejap je sakitnya. Dalam sebulan tu dah boleh dah bangkit sendiri dari katil, tanpa bantuan.

Baca lagi
TapFluencer

Tapi dia tak la habis je bius tu terus pedih rasa dihiris2, rasa menyucuk2 pedih2 ke, takde la. Dia sakit bila kita buat pergerakan yang melibatkan perut je. Kalau tak bergerak, tak sakit la.

Ambil masa 6jam untuk bius tu habis.. Selama 6jam lepas czer sis tak boleh bangun. Tido pun tak berbantal. Bila dah habis bius sakit wktu nak bgun dr katil la. Jalan je pelan2.

Sakit jugaklah.. Nak bergerak agak payah Sebab dah mula terasa ngilu2 kat bahagian luka tu.. Lagi2 kalau batuk..memang sakit.. Risau terbukak je balik jahit tu

VIP Member

Waalaikummussalam...sakit tahap kuasa 3😂😂😂...insyaa Allah mommy boleh hadapinya...sb Everytime nurse bagi ubat tramadol dgn paracetamol 🤣🤣...

Waalaikumsalam..bila dh hbs mmg skit esp bila nk mnyusukn baby nk mngiring sakit nk turun naik katil pn sakit..tp dont wory stp org lain.

Sakit mmg sakit but dont worry..sakit yg you boleh atasi..

Sakit.. Sush nk bgn. Kna tahan untuk bangun.xpe Sis,lma2 Ok.

bg saya sakit sgt... rase cm x bole bergerak da