suntik kancing gigi (ATT)

hi mommy2 i firstmom nanti 26hb suntik kancing gigi (28weeks 2 days) nak tnye rse dia sakit sangat ke and ap kesan sampingan yg akan dapat#firstmom #firstbaby

25 Balas

1.bergantung pada needle yg nurse guna untuk cucuk. hehehe. 2. kebas tu bila ubat msuk. kalau needle tak kena dgn syringe, mmg 2 3 hari jugak sakit bhgian tu. mcm sy alhamdulillah takde demam takde apa. cuma bilaa tidur tu xboleh nk hempap belah yg kne cucuk tu..

2y ago

sy masa first cucuk tak sakit langsung. ni second cucuk ,mungkin takde stock needle dgn syringe yg bersesuain kot, kecundang 3 hari skit kt tmpt cucuk 😆 layan je sis. ksimpulannya tak skit mana pun. entah branak nnti sakit dia pon sy xtau lgi mcm mana. seram

bagi saya kalau first time cucuk or kandungan pertama tak sakit. lenguh kejap jer. haritu cucuk booster kancing gigi pregnant kedua peritnya tak boleh bawak bincang masa ubat dicucuk masuk and lenguh seminggu. 😅

Bg sy tak sakit pun. Rasa biasa je mcm suntik ambil darah tu. Lepas suntik, tak rasa apa dah, kebas2 pun tak ada. Lps kena suntik tu terus tak rasa apa, lupa terus mcm tak kena suntik🤣

sy bru semalam kena. tak sakit lgsg. lepas cucuk tu rasa biasa je. ptg tu je lenguh sikit tapi masih boleh buat kerja. sy rasa cucuk ubat tahan sakit lagi sakit pada cucuk kancing gigi.

alhamdulillah sye tkde kesan sakit kebas ke ape² dua kali suntik tu . cume first cucuk lepas cabut jarum tiba² nmpk bintang je HAHAHA tpi tk smpai 10second pun

3 kali kne cucuk ni , 2 kali rasa nothing tp yg ke3 ni baru je smlm . sakit dia mcm kne vac covid plak 🥹 Rase nk dmm , sakit2 lenguh kt tgn yg cucuk tu .

Tak lah sakit.cuma akan rasa sengal tempat cucuk tu lps balik dari klinik .puan tuam dgn ais atau air suam tempat yg kena cucuk tu biar kurang sakit

Kalau 2 kali kena sakit yang kali kedua tu smpai tgn bengkak 😌😌 Kalau sy lahhh.. mmg seminggu nk elok. Sentuh sikit sakit dia tuuhhhhhhhhhhh

2y ago

Sekali kalau bawah 5thun Atas 5 thun kena dua kali semula 😆

hoho , saya sampai sminggu bengkak 🥺 rasanya yg suntik vaksin lagi okay dati att , depend jarum jugak kot, & cara nurse suntik tu😩💔

For me, both time kena cucuk mmg sakit but bearable pain la, coz boleh feel the ubat masuk. 1st time lenguh 1 week. 2nd time x lenguh dah.