buku pink

Assalamualaikum..sy preg dh 10minggu..tadi pergi nak buat buku , misi tu cakap kenapa baru nak daftar..sedangkan saya tanya dia biasa bila boleh buka buku..dia cakap , sebelum 12 minggu..sy cakap , saya baru 10 minggu..jd dia jwab la , nak buka buku , kena bt appoinment tunggu turn bru di call balik..sebelum ni ,sy ada spotting pada kehamilan 4 minggu..jd doc ckp kna tggu lg..sy pergi cek swasta..alhamdulillah , spotting 5 hri je..2 mnggu kmudian , sy pergi lg sbb doc sruh dtg next 2 week..alhamdulillah kndungan mnjdi..bby dh ada degupan jntung...doc ckp 2 @ 3 mnggu boleh buat buku..so , berbalik pada misi td , dia marah sy , klinik swasta tu 2 @ 3 mnggu lgi sruh buat buku , kat klinik swasta dia , sdangkan doc swasta tu , yg sruh sy pgi buka buku kat c misi krjaan..sbb sy x mmpu nk branak kat swasta. Mahal nauu...so skrg ni , sy kcewa sgt , sbb kna tggu dia call bru boleh buka buku..sbb ade lg yg mnggu turn..ni khmilan prtma sy..sy tny bila dia akn call , misi tu ckp , x thu lg , sbb ada yg booking awl tggu turn..jd sy kcewa sgt..klau 12 mggu lbh bru d call , buku tu akn d label late booking..ape patut sy bt ?klau check up d swata , branak d krajaan ada 1 klinik akk sy syorkan..cuma tiap kali check up mhal skit..sy x kisah la sbb anak kita jg hbis duit pn..tp boleh ke sy buat je buku pink kat swasta ?atau ada cdngn lain ?

1 Balas

xpa, yg penting ibu dah ke klinik laporkn kehamilan& misi dah tau ibu mngndung..late booking atau x tu kerja misi.. report dorg tiap bulan yg dhntar klu ada late booking mreka yg kena.. sptut nya xperlu pun tunggu giliran bab booking ni mlainkan yg nak buka buku awal..sbb sy pun misi klinik..no worries mommy.. yg pnting start lah ambil suppliment folic acid dulu😊

5y ago

Yeke..x pe la klau mcm tu..lpas cnfirm kndungan mnjdi , ada doc swasta bg acid folic dn ubt kuat rahim..trma ksih utk informasi sis😍