Lambat buka buku pink

Hi nk tanya, saya sepatutnya buka buku pink masa 27.1 aritu..tp sbb sy contact rapat dgn pesakit covid sy kena kuarantin n postpone appointment.. sy call kk dia kata tnggu smpi btl2 ok2 baru call buat appointmnt baru. So bila dah ok sy call kk, tp masa tu sy batuk2 dia kata tnggu batuk dah ok baru buat appoinmnt semula.😅 Now bila dah ok, nurse yg incharge tu pulak asik x free n kemarin call dia warded pulak.😌 So terpaksa la tunggu minggu dpn utk call semula. Hmmm sy skrg dah 16weeks.. buku pink pun xbuat lg.tp ada pegi klinik swasta scan baby.. baby ok.. xpe ke ek lmabt buka buku ni.

7 Balas

sy nk msuk 15 weeks dh buku x buka lg.hritu msa 13 weeks dh p tp misi kursus dia lupa call utk tukar app.lpas 2,3 hri misi call smula sruh dtg tp sy demam lma.pastu sy call smula minggu ni ada misi lain bgtau misi yg akn handle sy tu plak cuti sminggu 🤣.tunggu ja la minggu dpan plak

2y ago

haha macam2 . bertabahlah.. Mudaha-mudanan ibu2 dan kandungan masing2 sihat walafiat. 🤲🥰

Saya buka buku masa 16week, call kk nak tanya document apa nak bawa.. kk terus bagi date bila kena datang buka buku sebab sekarang tak bole walk in.. mereka ada kuota pesakit.. Jangan risau, awak ada alasan tersendiri 😉

2y ago

tula..bila sy dah ok nurse tu pulak warded😅

buka buku pink lambat boleh Jee .. tapi jangan lebih 3bulan keatas sebab sekarang kerajaan pun tak terima dah ..

2y ago

kena buat awal² .. nak amik darah / minum air gula / scan baby semua nanti .. kalau lambat buat buku takut lambat proses semua tu ..

mcm mana pun kena buka jgk buku pink tu. puan ada alasan kukuh. xde apa yg perlu dirisaukan

2y ago

hrp2 mcmtula..

Saya buka buku pink 15weeks sebab baru tahu pregnant😅

2y ago

yeke..tahniah puan.. hrp kes sy ni nurse kk xbising la..

-

xpa..

2y ago

hrp2 nurse kk xmrh la..